Urządzenia i Akcesoria
Pieczona ryba z śródziemnomorskim sosem (TM6, TM7)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
600 g filetów z ryby o białym mięsie np. dorsz, halibut, bez skóry i ości, o wysokości 2-3 cm
-
200 g cebuli przekrojonej pionowo na pół
-
550 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4-5 kawałków
-
2 ząbki czosnku
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
5 g liści kolendry, świeżych
-
1 łyżka liści tymianku, świeżych
-
skórka z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojona na kawałki
-
60 g oliwy z oliwek
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
669 mg
Białko
33 g
Kalorie
1475 kJ /
352 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM7, TM6)
1 Std.
Pieczone piersi z kurczaka w pięciu smakach z ryżem i warzywami
1 Std. 20 Min
Ryba w papilotach z plastrami warzyw (TM6, TM7)
1 Std.
Polędwiczki wieprzowe z sosem cebulowo-winnym i pieczonymi batatami (TM6, TM7)
1 Std. 40 Min
Pieczona ryba z śródziemnomorskim sosem (TM5)
45 Min
Sałatka grecka z kurczakiem (TM5)
1 Std. 10 Min
Gulasz z ziemniakami
45 Min
Ryba w stylu Veracruz
45 Min
Pieczony kurczak w winie (Coq au vin)
2 Std.
Kurczak w cebuli, papryce i oliwkach z ryżem
50 Min
Kurczak pieczony z warzywami
1 Std. 20 Min
Udka kurczaka pieczone na kapuście
1 Std. 10 Min