
Urządzenia i Akcesoria
Wieprzowina chimichurri z ryżem z warzywami
Przygotowanie 1 godz. 20 min
Czas całkowity 13 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
Sos chimichurri
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku4
-
oliwy z oliwek200 g
-
białego octu winnego60 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
kolendry, świeżej (liście i łodygi)30 g
-
natki pietruszki, świeżej (liście i delikatne łodygi)15 g
-
oregano, suszonego2 łyżki
-
ziaren pieprzu czerwonego1 łyżeczka
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
polędwiczki wieprzowe (ok. 450 g każda)2
Ryż z warzywami i grillowanie
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście15 g
-
oliwy z oliwek40 - 50 g
-
kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy40 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 - 40 g
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
wody1200 g
-
oleju plus dodatkowa ilość do smażenia10 g
-
ryżu białego, długoziarnistego300 g
-
marchewki pokrojonej w 1 cm kostkę300 g
-
czerwona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w 2 cm kostkę1
-
żółta papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w 2 cm kostkę1
-
cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę400 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
908.9 kcal /
3802.9 kJ
Białko
41.8 g
Tłuszcz
56.3 g
Węglowodany
59.3 g
Błonnik
7.3 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Sód
1450 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Koreański makaron japchae (TM6)
1 godz. 15 min
Czosnkowo-imbirowe skrzydełka z kurczaka z makaronem ryżowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
55 min
Kurczak tandoori z miętowym dressingiem
1 godz. 30 min
Pieczona ryba masala
1 godz. 15 min
Korma z wołowiny
3 godz. 10 min
Wieprzowina po koreańsku z ryżową sałatką
40 min
Wieprzowina vindaloo
4 godz. 15 min
Pikantny koreański bowl z wołowiną
1 godz.
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
1 godz. 5 min
Żeberka teriyaki ze słodko-kwaśnymi warzywami
2 godz.
Skrzydełka w przyprawie pięciu smaków
45 min
Orzechowy kurczak po tajsku z kokosowym ryżem
1 godz.