Sałatka ziemniaczana ze szparagami i wędzonym łososiem
TM6

Sałatka ziemniaczana ze szparagami i wędzonym łososiem

4.7 (81 ocen)

Składniki

  • 3 - 4 gałązki koperku, świeżego, tylko liście
  • 150 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
  • 50 g oleju
  • 15 g białego octu winnego
  • 10 g musztardy
  • 10 g miodu
  • ¾ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 500 g wody
  • 700 g ziemniaków, małych (Ø ok. 5 cm), nieobranych, dokładnie umytych
  • 4 jajka, w temp. pokojowej, dokładnie umyte
  • 250 g zielonych szparagów, bez twardych końcówek, pokrojonych ukośnie na 3 cm kawałki
  • 1 ząbek czosnku, pokrojony w 1 mm plastry
  • 10 g cukru
  • 200 g papryk, różnokolorowych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 1 opakowanie wędzonego łososia, w plastrach, pokrojonego na kawałki (ok. 150 g)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1878.6 kJ / 449 kcal
Białko
19.7 g
Węglowodany
43.5 g
Tłuszcz
23.1 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Błonnik
6.2 g
Sód
833.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy