Wersje kompatybilne
Sałatka ziemniaczana ze szparagami i wędzonym łososiem
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 4 gałązki koperku, świeżego, tylko liście
- 150 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
- 50 g oleju
- 15 g białego octu winnego
- 10 g musztardy
- 10 g miodu
- ¾ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g wody
- 700 g ziemniaków, małych (Ø ok. 5 cm), nieobranych, dokładnie umytych
- 4 jajka, w temp. pokojowej, dokładnie umyte
- 250 g zielonych szparagów, bez twardych końcówek, pokrojonych ukośnie na 3 cm kawałki
- 1 ząbek czosnku, pokrojony w 1 mm plastry
- 10 g cukru
- 200 g papryk, różnokolorowych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 2 cm kawałki
- 1 opakowanie wędzonego łososia, w plastrach, pokrojonego na kawałki (ok. 150 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1878.6 kJ / 449 kcal
- Białko
- 19.7 g
- Węglowodany
- 43.5 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 833.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bowl ze szpinakiem i serem halloumi
30min
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM5)
40min
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM6)
40min
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i fetą
1 Std.
Sałatka z rumienionymi szparagami
20 Min
Sałatka z młodymi ziemniakami i wędzonym łososiem
1 Std.
Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną
55 min
Pieczona ryba po włosku z dipem z papryki i sałatką z kopru włoskiego
1 Std. 30 Min
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55 min
Pieczony łosoś w pesto z grzybowym orzotto
50min
Łosoś ze szparagami i pietruszkowym purée
40min
Sałatka z burakami i gruszką
25 Min