Wersje kompatybilne
Sałatka ziemniaczana ze szparagami i wędzonym łososiem
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 4 gałązki koperku, świeżego, tylko liście
- 150 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
- 50 g oleju
- 15 g białego octu winnego
- 10 g musztardy
- 10 g miodu
- ¾ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g wody
- 700 g ziemniaków, małych (Ø ok. 5 cm), nieobranych, dokładnie umytych
- 4 jajka, w temp. pokojowej, dokładnie umyte
- 250 g zielonych szparagów, bez twardych końcówek, pokrojonych ukośnie na 3 cm kawałki
- 1 ząbek czosnku, pokrojony w 1 mm plastry
- 10 g cukru
- 200 g papryk, różnokolorowych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 2 cm kawałki
- 1 opakowanie wędzonego łososia, w plastrach, pokrojonego na kawałki (ok. 150 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1878.6 kJ / 449 kcal
- Białko
- 19.7 g
- Węglowodany
- 43.5 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 833.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka Tex-Mex z wędliną drobiową i komosą ryżową (quinoa)
30min
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM5)
40min
Steki z masłem ziołowym, ziemniakami i brokułami
45min
Spaghetti à la carbonara ze szparagami
35 Min
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM6)
20 Min
Gnocchi w kremowym sosie ze szparagami
50 Min
Podpłomyk ze szparagami i orzechami
1 Std. 15 Min
Bowl ze szpinakiem i serem halloumi
30min
Rumienienie szparagów
20 Min
Sałatka z rumienionymi szparagami
20 Min
Carpaccio z buraka z serem buratta (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 Std. 30 Min
Szparagi zapiekane w szynce
1h 10min