
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ziemniaczana ze szparagami i wędzonym łososiem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
3 - 4 gałązki koperku, świeżego tylko liście
-
150 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
-
50 g oleju
-
15 g białego octu winnego
-
10 g musztardy
-
10 g miodu
-
¾ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g wody
-
700 g ziemniaków małych (Ø ok. 5 cm), nieobranych, dokładnie umytych
-
4 jajka w temp. pokojowej, dokładnie umyte
-
250 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych ukośnie na 3 cm kawałki
-
1 ząbek czosnku pokrojony w 1 mm plastry
-
10 g cukru
-
200 g papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 2 cm kawałki
-
1 opakowanie wędzonego łososia w plastrach, pokrojonego na kawałki (ok. 150 g)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
449 kcal /
1878.6 kJ
Białko
19.7 g
Tłuszcz
23.1 g
Węglowodany
43.5 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Sód
833.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZPARAGI
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bowl ze szpinakiem i serem halloumi
30 min
Sałatka z fasolką, boczkiem i orzechami
25 min
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM6)
40 min
Rumienienie szparagów
20 min
Sałatka z brązowym ryżem i pstrągiem łososiowym
35 min
Cytrynowo-koperkowy łosoś z pieczonymi warzywami
45 min
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30 min
Letnia sałatka makaronowa
30 min
Brokułowa sałatka z jajkiem
30 min
Szparagi zapiekane w szynce
1 godz. 10 min
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i fetą
1 godz.
Sałatka z rumienionymi szparagami
20 min