Urządzenia i Akcesoria
Nadziewany kurczak na Varomie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porcje
Składniki
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
10 - 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
50 - 55 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
40 g wątróbki drobiowej (opcjonalnie) lub podrobów dodanych do kurczaka, pokrojonych na małe kawałki
-
1 tuszka z kurczaka (1100-1300 g)
-
1 - 1 ½ łyżki przyprawy do kurczaka
-
180 g mleka
-
180 g bułki tartej
-
1 jajko
-
1 łyżeczka soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
700 g wody
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona2 łyżeczki koncentrat bulionu warzywnego
-
1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej wymieszana z 1 łyżką wody
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1510.6 mg
Białko
65.6 g
Kalorie
4112.3 kJ /
982.9 kcal
Tłuszcz
61.2 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
21.6 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC VI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pstrągi z warzywami na parze; Mus twarogowy z sosem z owoców jagodowych
55 min
Rolady z polędwiczki z sosem i ziemniakami
55 min
Gotowanie na parze kalarepy (550-1200 g)
45 min
Filety rybne z ziemniakami i szpinakiem w sosie śmietanowym
45 min
Wołowina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z frytkami z batatów i sosem majonezowym
1 godz. 30 min
Indyk pieczony z cytrynowym farszem
5 godz. 30 min
Indyk w glazurze pomarańczowej
29 godz. 45 min
Świąteczny nadziewany kurczak
2 godz. 10 min
Pieczona ryba masala
1 godz. 15 min
Łosoś na parze z pesto, ryż i fasolka szparagowa (BLW, dla dzieci)
35 min
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40 min
Łosoś na parze z sosem sojowo-imbirowym i ryżem
30 min