
Urządzenia i Akcesoria
Pieczona szynka (kulka)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 godz.
10 porcji
Składniki
Solanka
-
wody1500 g
-
soli100 g
-
liści laurowych, suszonych5
-
owoców jałowca5
-
goździków10
-
ziaren pieprzu czarnego10
-
szynka wieprzowa, bez kości (kulka) (ok. 1,3 kg, patrz wskazówka)1
Pieczona szynka
-
musztardy100 g
-
miodu50 g
-
oleju30 g
-
ząbki czosnku3
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
130.8 kcal /
547.1 kJ
Białko
10.3 g
Tłuszcz
7.9 g
Węglowodany
5.7 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
4362.8 mg