Urządzenia i Akcesoria
Pieczona szynka (kulka)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 godz.
10 porcji
Składniki
Solanka
-
1500 g wody
-
100 g soli
-
5 liści laurowych, suszonych
-
5 owoców jałowca
-
10 goździków
-
10 ziaren pieprzu czarnego
-
1 szynka wieprzowa, bez kości (kulka) (ok. 1,3 kg, patrz wskazówka)
Pieczona szynka
-
100 g musztardy
-
50 g miodu
-
30 g oleju
-
3 ząbki czosnku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
4362.8 mg
Białko
10.3 g
Kalorie
547.1 kJ /
130.8 kcal
Tłuszcz
7.9 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
5.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Jajka faszerowane à la caprese
35min
Glazurowana szynka
54u.
Schab z Varomy
3u. 40min
Pieczony schab z orzechami i pudrem z grzybów
1u. 40min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2u. 30min
Schab gotowany na parze
1u. 50min
Rolada z karkówki z grzybami
2u. 35min
Schab chrzanowy
2u. 30min
Pieczone polędwiczki wieprzowe z ziemniakami i sosem
40min
Baleron z karkówki
50u. 30min
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
4u. 20min