Urządzenia i Akcesoria
Biała kiełbasa w sosie chrzanowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
wody1400 g
-
białych kiełbas, surowych (ok. 6 szt., patrz wskazówka)600 - 650 g
-
masła pokrojonego na kawałki40 g
-
mleka500 g
-
mąki pszennej30 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
chrzanu, tartego (patrz wskazówka)70 - 100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
636.2 kcal /
2661.6 kJ
Białko
29.4 g
Tłuszcz
51.3 g
Węglowodany
15.8 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
19.7 g
Sód
1527.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Polędwiczki w sosie whisky
35 Min
Zupa krem z brokułu z chrzanem i sezamem
45 Min
Świąteczny łosoś
35 Min
Piernik choinka
15 Std. 30 Min
Zupa grzybowa z dorszem
45 Min
Pulpety z karpia w galarecie
4 Std. 10 Min
Pulpety z białej kiełbasy w sosie śmietanowo-chrzanowym
30 Min
Zapiekanka ze spiralizowanych batatów z kurczakiem (TM5)
1 Std. 10 Min
Czekoladowa tarta ze spiralizowaną gruszką (TM6)
1 Std. 15 Min
Czekoladowa tarta ze spiralizowaną gruszką (TM5)
1 Std. 15 Min
Jajka faszerowane korniszonami
50 Min
Żurek z rumienionym boczkiem
1 Std. 10 Min