Sałatka ziemniaczana na ciepło (z grilla)
TM6 TM5

Sałatka ziemniaczana na ciepło (z grilla)

4.7 (237 ocen)

Składniki

  • 1000 g ziemniaków, młodych, nieobranych, dokładnie umytych, pokrojonych na ok. 3 cm kawałki
  • 10 g kolendry, świeżej, tylko liście
    lub 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1 czerwona papryka (ok. 150 g), bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • 1 żółta papryka (ok. 150 g), bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • 1 cebula, przekrojona na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • 60 g oliwy z oliwek
  • 10 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
    lub 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 20 - 30 g mieszanki przypraw do tacos i fajitas (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1310.6 kJ / 313.2 kcal
Białko
5.5 g
Węglowodany
46 g
Tłuszcz
12.6 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Błonnik
7.2 g
Sód
376.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy