
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ziemniaczana na ciepło (z grilla)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
5 porcji
Składniki
-
1000 g ziemniaków, młodych nieobranych, dokładnie umytych, pokrojonych na ok. 3 cm kawałki
-
10 g kolendry, świeżej tylko liście
-
1 czerwona papryka (ok. 150 g), bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
1 żółta papryka (ok. 150 g), bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
1 cebula przekrojona na pół
-
3 ząbki czosnku
-
60 g oliwy z oliwek
-
10 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
20 - 30 g mieszanki przypraw do tacos i fajitas (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
313.2 kcal /
1310.6 kJ
Białko
5.5 g
Tłuszcz
12.6 g
Węglowodany
46 g
Błonnik
7.2 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
376.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® NA BIWAKU II
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM6)
20 min
Bruschetta z pomidorami i mozzarellą
25 min
Pikantne łódeczki ziemniaczane pieczone na grillu
50 min
Grillowane warzywa z serem feta
35 min
Letnia sałatka makaronowa
30 min
Sos do potraw z grilla
15 min
Śródziemnomorska sałatka ziemniaczana (z osłoną noża miksującego 2.0)
55 min
Sałatka grecka z dressingiem z serem feta
35 min
Grillowane skrzydełka w marynacie cytrynowo-pieprzowej
1 godz. 50 min
Grillowane pieczarki nadziewane serami z papryczką chili
40 min
Karkówka marynowana z grilla
3 godz. 20 min
Marynata grillowa
10 min