Zupa koperkowa z pulpecikami; Racuchy budyniowe z owocami

Zupa koperkowa z pulpecikami; Racuchy budyniowe z owocami

4.9 327 ocen
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

  • koperku, świeżego tylko liście
    20 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    130 g
  • oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i smażenia
    45 g
  • mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
    400 g
    400 g mięsa wieprzowego, mielonego, podzielonego na kawałki
  • bułki tartej
    50 g
  • mleka
    45 g
  • jajka
    3
  • soli
    1 ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 - 4 szczypty
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    120 g
  • masła
    30 g
  • ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
    500 g
  • kurkumy, mielonej
    1 - 2 szczypty
  • wody
    1300 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 ½ łyżeczki
    2 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • borówek amerykańskich plus dodatkowa ilość do dekoracji
    250 g
    250 g malin, świeżych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • maślanki
    500 g
    500 g jogurtu naturalnego
  • mąki pszennej
    300 g
  • budyniu waniliowego, w proszku niesłodzonego
    80 g
    80 g budyniu śmietankowego, w proszku, niesłodzonego
  • cukru
    50 g
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka
  • sody oczyszczonej
    1 łyżeczka
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu (180-200 g)
    1 opakowanie
  • cukier puder do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 670.6 kcal / 2805.9 kJ
Białko 28.2 g
Tłuszcz 27.6 g
Węglowodany 79.5 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 10.2 g
Sód 1098.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...