
Urządzenia i Akcesoria
Zupa koperkowa z pulpecikami; Racuchy budyniowe z owocami
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
koperku, świeżego tylko liście20 g
-
cebuli przekrojonej na pół130 g
-
oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i smażenia45 g
-
mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki400 g
-
bułki tartej50 g
-
mleka45 g
-
jajka3
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 - 4 szczypty
-
marchewki pokrojonej na kawałki120 g
-
masła30 g
-
ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę500 g
-
kurkumy, mielonej1 - 2 szczypty
-
wody1300 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 ½ łyżeczki
-
borówek amerykańskich plus dodatkowa ilość do dekoracji250 g
-
maślanki500 g
-
mąki pszennej300 g
-
budyniu waniliowego, w proszku niesłodzonego80 g
-
cukru50 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
sody oczyszczonej1 łyżeczka
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu (180-200 g)1 opakowanie
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
670.6 kcal /
2805.9 kJ
Białko
28.2 g
Tłuszcz
27.6 g
Węglowodany
79.5 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
10.2 g
Sód
1098.2 mg