Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g oleju
lub 20 g oliwy z oliwek - 70 g cebuli, pokrojonej w 0,5 cm piórka
- 250 g mięsa wieprzowego, bez ścięgien, pokrojonego w paski (3-4 x 1 cm), osuszonego papierowymi ręcznikami
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 744.5 kJ / 177.9 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 60.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rumienienie warzyw pokrojonych w słupki
30 min
Rumienienie warzyw na zupę lub gulasz
25 min
Rumienienie pieczarek z boczkiem
20min
Rumienienie kiełbasy
20min
Rumienienie papryki z cebulą
25 min
Delikatne rumienienie kurczaka i boczku
15min
Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w paski)
15min
Rumienienie wołowiny z papryką i cebulą
35 min
Rumienienie wołowiny z cebulą
15min
Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w kostkę)
15min
Rumienienie pieczarek
25 min
Mocne rumienienie wołowiny (pokrojonej w paski)
15min