
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z pomidorów; Kurczak z warzywnym ryżem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
500 - 600 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 3-4 cm kawałki
-
2 łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
2 łyżeczki mieszanych ziół, suszonych np. prowansalskich, włoskich, majeranku, tymianku, oregano
-
20 g oleju plus 2 łyżki
-
500 g warzyw, mieszanych np. marchewki, pietruszki, cukinii, papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
75 - 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 - 75 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
750 - 800 g pomidorów, z puszki lub passaty pomidorowej (patrz wskazówka)
-
70 - 100 g koncentratu pomidorowego
-
800 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
200 g ryżu parboiled
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
10 g skrobi ziemniaczanej
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
1 - 2 łyżeczki musztardy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
540.1 kcal /
2259.6 kJ
Białko
40 g
Tłuszcz
22.9 g
Węglowodany
46.3 g
Błonnik
8.8 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
1617.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska