
Wersje kompatybilne
Grillowane pieczarki nadziewane serami z papryczką chili
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 20 białych pieczarek, świeżych, dużych (patrz wskazówka)
- 1 - 2 czerwone papryczki chili, świeże, bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
- 2 ząbki czosnku
-
100
g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
lub 100 g cebuli, przekrojonej na pół - 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 150 g serka kremowego, podzielonego na kawałki
- 200 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 389 kJ / 94 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Tosty pomidorowe z szynką serrano
40 min
Śródziemnomorska sałatka ziemniaczana (z osłoną noża miksującego 2.0)
55 min
Bruschetta z pomidorami i mozzarellą
25 min
Sałatka z serem halloumi, orzechami i granatem
35 min
Sałatka z burakami i gruszką
25 min
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i fetą
1 godz.
Sałatka ziemniaczana na ciepło (z grilla)
1 godz. 10 min
Grillowane warzywa z serem feta
35 min
Carpaccio z buraka z serem buratta (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min
Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka
20 min
Sałatka z pesto w stylu włoskim
35 min
Sałatka z preclami w parmezanowych miseczkach
1 godz. 30 min