Urządzenia i Akcesoria
Pieczone polędwiczki wieprzowe z ziemniakami i sosem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
2 polędwiczki wieprzowe (ok. 450 g każda)
-
15 g mąki pszennej
-
250 g białego wina, wytrawnego
-
200 g dżemu z czarnej porzeczki200 g dżemu jagodowego
-
1 ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 - 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 - 2 szczypty imbiru, suszonego, mielonego
-
500 - 700 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
-
1 łyżka masła
-
1 - 2 gałązki tymianku, świeżego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
393.9 mg
Białko
1.8 g
Kalorie
850 kJ /
203 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pieczone piersi z kurczaka w pięciu smakach z ryżem i warzywami
1 godz. 20 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem cebulowo-winnym i pieczonymi batatami (TM6, TM7)
1 godz. 40 min
Polędwiczki w sosie z suszonych pomidorów
50 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45 min
Szynka w marynacie śródziemnomorskiej z brązowym ryżem
1 godz.
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min
Pieczony kurczak z warzywami
1 godz. 45 min
Pieczona kaczka z purée ziemniaczano-kalafiorowym i śliwkami
3 godz.
Pieczony kurczak w winie (Coq au vin)
2 godz.
Kurczak pieczony z warzywami
1 godz. 20 min
Polędwica faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami z ziemniakami i brokułem
55 min
Gulasz wołowy z dynią i kopytkami
1 godz. 45 min