Roasted Cauliflower Steaks with Salsa and Purée

4.3 114 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

Salsa
  • fresh red chilli halved and deseeded
    1
  • garlic cloves
    2
  • extra virgin olive oil plus extra for drizzling
    80 g
  • sherry vinegar
    15 g
  • pickled baby capers drained
    30 g
  • toasted pine nuts
    30 g
  • fresh parsley leaves roughly chopped
    5 sprigs
  • sultanas
    50 g
  • lemon finely grated zest only
    1
  • fine sea salt plus extra to taste
    ½ tsp
  • water
    60 g
Cauliflower Steaks
  • cauliflowers
    2
  • dried oregano to taste
Cauliflower Purée
  • water
    500 g
  • garlic clove
    1
  • olive oil
    10 g
  • almond milk
    100 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper plus extra to taste
    1 pinch
  • dairy-free spread
    50 g
  • caster sugar
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 442.6 kcal / 1851.9 kJ
Białko 7.9 g
Tłuszcz 35.8 g
Węglowodany 29.5 g
Błonnik 7.7 g
Tłuszcz nasycony 5.8 g
Sód 762.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...