Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa
- 1 fresh red chilli, halved and deseeded
- 2 garlic cloves
- 80 g extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
- 60 g water
- 15 g sherry vinegar
- 50 g sultanas
- 30 g pickled baby capers, drained
- 30 g toasted pine nuts
- 5 sprigs fresh parsley leaves, roughly chopped
- 1 lemon, finely grated zest only
- ½ tsp fine sea salt, plus extra to taste
Cauliflower Steaks
- 2 cauliflowers
- dried oregano, to taste
Cauliflower Purée
- 500 g water
- 1 garlic clove
- 100 g almond milk
- 50 g dairy-free spread
- 10 g olive oil
- 1 pinch caster sugar
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper, plus extra to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1851.9 kJ / 442.6 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 35.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 7.7 g
- Sód
- 762.7 mg
Alternatywne przepisy
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h
Green Goddess Quinoa Salad
40min
Sweet and Sticky Red Cabbage and Sweet Potato Salad
40min
Lentil Moussaka
3 Std. 30 Min
Stuffed Portobello Mushrooms
45min
Sweet and Savoury Amaranth Salad with Cumin Roasted Veg, Pomegranate and Hazelnut
1h
Spiced Potato Salad with Herb Yoghurt, Watercress and Peas
45min
Vegetable and Chickpea Tagine
50 Min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1h 30min
Coconut and Spinach Dahl
50 Min