Urządzenia i Akcesoria
Potato and Celeriac Gratin
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions
Składniki
-
Emmental cheese cut in pieces (2 cm)50 g
-
garlic clove1
-
fresh thyme leaves only1 sprig
-
milk100 g
-
whipping cream200 g
-
ground nutmeg3 pinches
-
salt½ tsp
-
ground black pepper3 pinches
-
celeriac cut in pieces (3-4 cm)650 g
-
water500 g
-
floury potatoes (e.g. Maris Piper, King Edward), diced (2 cm)650 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
382 mg
Białko
7.2 g
Kalorie
1212 kJ /
290 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
9.7 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mushroom Stroganoff
30 min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 min
Lentil Roast with Sweet Potato and Celeriac Purée
1 godz.
Italian Ditalini Vegetable Soup
40 min
Courgette and Potato Parmigiana
1 godz. 15 min
Celeriac remoulade (Thermomix® Cutter)
10 min
Mini Mushroom Galettes
1 godz. 45 min
Root Veggie Gratin with Blue Cheese
1 godz. 30 min
Kale, Potato, Celeriac and Stilton Pie
2 godz.
Courgette and Pine Nut Cake
50 min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 min
Curried Parsnip Soup
30 min