Urządzenia i Akcesoria
Potato and Celeriac Gratin
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions
Składniki
-
Emmental cheese cut in pieces (2 cm)50 g
-
garlic clove1
-
fresh thyme leaves only1 sprig
-
milk100 g
-
whipping cream200 g
-
ground nutmeg3 pinches
-
salt½ tsp
-
ground black pepper3 pinches
-
celeriac cut in pieces (3-4 cm)650 g
-
water500 g
-
floury potatoes (e.g. Maris Piper, King Edward), diced (2 cm)650 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
382 mg
Białko
7.2 g
Kalorie
1212 kJ /
290 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
9.7 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mushroom Stroganoff
30 min
Creamy Asparagus, Potato and Leek Soup
30 min
Double Pea and Chorizo Soup
45 min
Savoury Cheesecake with Caramelised Onions
14 godz. 15 min
Broccoli and stilton soup
30 min
Creamy Courgette Soup
25 min
Mushroom and Cannellini Bean Soup
35 min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 min
Onion Soup
1 godz.
Parsnip Soup with Caramelised Onions
55 min
Curried Parsnip Soup
30 min
Mushroom Risotto
30 min