Chickpea Pancakes
TM6 TM5

Chickpea Pancakes

4.5 (98 ocen)

Składniki

Houmous

  • 1 garlic clove
  • 240 g tinned chickpeas, drained and rinsed (1 x 400 g tin)
  • 30 g tahini
  • 30 g olive oil
  • 30 g freshly squeezed lemon juice
  • ½ - ¾ tsp fine sea salt, to taste
  • ¼ tsp paprika
  • 1 pinch ground cayenne pepper

Pancakes

  • 35 g spring onions, cut in pieces (3 cm)
  • 130 g red peppers, cut in pieces
  • 120 g gram flour (chickpea flour)
  • 120 g water
  • ¼ tsp baking powder
  • ¼ tsp garlic powder
  • ¼ tsp fine sea salt
  • ⅛ tsp ground black pepper
  • 1 tsp olive oil, for frying

Serving

  • ½ avocado, flesh only, sliced
  • 10 cherry tomatoes, halved
  • 5 sprigs fresh parsley leaves, roughly chopped

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
3044 kJ / 728 kcal
Białko
29 g
Węglowodany
64.3 g
Tłuszcz
39.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy