Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Houmous
- 1 garlic clove
- 240 g tinned chickpeas, drained and rinsed (1 x 400 g tin)
- 30 g tahini
- 30 g olive oil
- 30 g lemon juice, freshly squeezed
- ½ - ¾ tsp fine sea salt, to taste
- ¼ tsp paprika
- 1 pinch ground cayenne pepper
Pancakes
- 35 g spring onions, cut in pieces (3 cm)
- 130 g red peppers, cut in pieces
- 120 g gram flour (chickpea flour)
- 120 g water
- ¼ tsp baking powder
- ¼ tsp garlic powder
- ¼ tsp fine sea salt
- ⅛ tsp ground black pepper
- 1 tsp olive oil, for frying
Serving
- ½ avocado, flesh only, sliced
- 10 cherry tomatoes, halved
- 5 sprigs fresh parsley leaves, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3044 kJ / 728 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 64.3 g
- Tłuszcz
- 39.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Broccoli Fritters with Radish Salad and Lemon Quinoa
1h
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 Min
Bean Burgers with Pistou and Slaw
1h 30min
Nut Balls with Tomato Sauce
50min
BBQ Pulled Jackfruit Tacos with Avocado Crema and Slaw
40min
Black Bean and Sun-dried Tomato Dip
30min
Vegan Bean Burgers
1 Std. 20 Min
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2h 15min
Butterbean and Feta Burgers
1h 30min
Lentil Burgers with Beetroot Rolls and Vegan Mayonnaise
4 Std. 20 Min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1 Std. 10 Min