Sweet and Savoury Amaranth Salad with Cumin Roasted Veg, Pomegranate and Hazelnut

Sweet and Savoury Amaranth Salad with Cumin Roasted Veg, Pomegranate and Hazelnut

4.1 21 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

Salad
  • blanched hazelnuts
    50 g
  • butternut squash peeled, diced (1-2 cm)
    500 g
  • onions cut in wedges
    120 g
  • courgettes sliced in rounds (1 cm)
    200 g
  • olive oil
    20 g
  • ground cumin
    1 tsp
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    2 pinch
  • amaranth grains
    200 g
  • water
    600 g
  • fine green beans
    200 g
Dressing
  • garlic clove
    1
  • fresh chives cut in pieces (3 cm)
    10 g
  • fresh parsley leaves
    20 g
  • olive oil
    30 g
  • orange juice freshly squeezed
    50 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
  • pomegranate seeds
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 578 mg
Białko 9 g
Kalorie 1391 kJ / 333 kcal
Tłuszcz 17 g
Tłuszcz nasycony 22 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...