Wersje kompatybilne
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g aubergines (approx. 2), diced (2 cm)
- 50 g olive oil
- 1 tsp smoked paprika
- 1 ¼ tsp fine sea salt, plus 1 pinch
- 3 pinches ground black pepper
- 1 garlic clove
- 50 g cashew nuts
- 175 g almond milk (see tip)
- 1 tsp lemon juice
- 125 g onions, quartered
- 75 g carrots, cut in pieces (2 cm)
- 75 g celery, cut in pieces (2 cm)
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 ½ Tbsp harissa paste
- 800 g tinned chopped tomatoes
- 200 g sweet potatoes, peeled, diced (2 cm)
- 150 g courgettes, cut in pieces (2 cm)
- 125 g fresh baby spinach
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1540 kJ / 370 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Sód
- 916 mg
Alternatywne przepisy
Coconut and Spinach Dahl
50min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 Min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45min
Vegetarian Chilli
35min
Lentil Moussaka
3h 30min
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1h 30min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 Min