![Black-eyed Bean Stew with Vegetables Black-eyed Bean Stew with Vegetables](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4a4d8617-1571-4322-bd5c-bc06c60e8448/Derivates/06478458-9d7b-461d-9813-7c62e0d1622b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g black-eyed beans, dried (see tip)
- 2 garlic cloves
- 100 g onions, quartered
- 20 g olive oil
- 800 g water, plus extra for soaking beans
- 150 g carrots
- 150 g leeks
- 300 g waxy potatoes (e.g. Charlotte), peeled
- 1 - 2 tomatoes, to taste
- 30 g tomato purée
- 20 g cider vinegar
- 40 g soy sauce
- 20 g maple syrup
- 1 tsp salt
- 2 tsp ground turmeric
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp sweet paprika
- ¾ tsp ground cinnamon
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1497 kJ / 356 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 13 g
Alternatywne przepisy
Chickpea, Squash and Kale Stew
45min
Tuscan Bean Soup
50min
Quick Vegetable Sauté and Peanut Sauce
30 Min
Satay Tofu Kebabs
1h 5min
Cashew Nuts and Vegetables in Peanut Butter Sauce with Rice
45min
Vegan Lentil Lasagne
2h 20min
Red Lentil Soup
40 Min
Vegetarian Chilli
35 Min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 Min
Vegetable and Chickpea Tagine
50min
Root Vegetable Korma with Basmati Rice
1hod. 45min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 Min