Mexican Quinoa Stuffed Aubergine

Mexican Quinoa Stuffed Aubergine

4.3 169 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • Cheddar cheese diced (1-2 cm)
    100 g
  • fresh coriander (approx. 10 g)
  • aubergines large (approx. 800 g)
    2
  • olive oil
    20 g
  • onions quartered
    120 g
  • garlic cloves
    3
  • fresh jalapeño chillies to taste
    1 - 2
  • water
    275 g
  • tinned chopped tomatoes (1 x 400 g tin)
    400 g
  • fine sea salt
    1 ½ tsp
  • quinoa rinsed
    120 g
  • tinned kidney beans drained
    100 g
  • tinned sweetcorn drained
    100 g
  • vegetable stock cube (for 0.5 l)
    1
  • ground coriander
    1 tsp
  • ground cumin
    1 tsp
  • smoked paprika
    1 tsp
  • chilli powder
    ½ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 303 kcal / 1268 kJ
Białko 13.8 g
Tłuszcz 16.8 g
Węglowodany 24.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...