Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Cheddar cheese, diced (1-2 cm)
- fresh coriander (approx. 10 g)
- 2 aubergines, large (approx. 800 g)
- 20 g olive oil
- 120 g onions, quartered
- 3 garlic cloves
- 1 - 2 fresh jalapeño chillies, to taste
- 275 g water
- 400 g tinned chopped tomatoes (1 x 400 g tin)
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 120 g quinoa, rinsed
- 100 g tinned kidney beans, drained
- 100 g tinned sweetcorn, drained
- 1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp smoked paprika
- ½ tsp chilli powder
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1268 kJ / 303 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 24.2 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mediterranean Pearl Barley Risotto
1 Std.
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 Min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1 Std.
Broccoli Fritters with Radish Salad and Lemon Quinoa
1 Std.
Chickpea, Squash and Kale Stew
45min
Lentil Moussaka
3 Std. 30 Min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 Min
Polenta with Ratatouille
1 Std. 20 Min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min
Vegetable and Chickpea Tagine
50min
Bean Burgers with Pistou and Slaw
1 Std. 30 Min