Salmon and mushroom rice

5.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • garlic cloves
    2
  • capsicum cut into pieces (1-2 cm)
    150 - 180 g
  • unsalted butter
    10 g
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • fresh mushrooms quartered
    100 g
  • Vegetable stock paste
    1 tsp
  • paprika
    1 tsp
  • saffron threads (opcjonalnie)
    1 pinch
  • sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • water
    450 g
  • canned chopped tomatoes
    200 g
  • short-grain white rice
    200 g
  • skinless salmon fillet cut into pieces (2-3 cm)
    250 g
  • fresh dill to garnish

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 525.5 mg
Białko 21.8 g
Kalorie 2070.8 kJ / 495 kcal
Tłuszcz 17.3 g
Błonnik 11.6 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Węglowodany 69.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...