Wersje kompatybilne
Ricotta gnocchi with walnut and spinach pesto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Walnut and spinach pesto
- 80 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 30 g walnuts
- 1 garlic clove (optional)
- 80 g fresh baby spinach
- 150 g extra virgin olive oil
- ¼ tsp sea salt
Gnocchi
- 1700 g water
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp extra virgin olive oil, plus an extra 2 tbsp, to fry
- 520 g gnocchi
- 2 tbsp salted butter
- Parmesan cheese, extra to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2403 kJ / 572.2 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 41.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 1457 mg
Alternatywne przepisy
Lala's creamy lemon butter chicken
1 Std. 10 Min
Chicken gyros with tzatziki
30min
Creamy miso mushroom udon
45min
All-in-one creamy vegetable pasta (Diabetes)
40min
Shredded chicken satay pad Thai (Noni Jenkins)
40min
Lamb sausage ragu
30min
Nourish bowl (Diabetes, Thermomix® Cutter, TM6)
55min
Share plate with hummus, spiced cauliflower and shredded lamb (Diabetes)
9h 40min
Eggplant and ricotta involtini
1h 20min
The best ricotta gnocchi
3h 45min
Spinach and paneer curry (Diabetes)
50min
Pipi and squid "paella" (Diabetes, TM6)
45min