Wersje kompatybilne
Ricotta gnocchi with walnut and spinach pesto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Walnut and spinach pesto
- 80 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 30 g walnuts
- 1 garlic clove (optional)
- 80 g fresh baby spinach
- 150 g extra virgin olive oil
- ¼ tsp sea salt
Gnocchi
- 1700 g water
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp extra virgin olive oil, plus an extra 2 tbsp, to fry
- 520 g gnocchi
- 2 tbsp salted butter
- Parmesan cheese, extra to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2403 kJ / 572.2 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 41.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 1457 mg
Alternatywne przepisy
Beef and cashew nut yellow curry
25 Min
The best ricotta gnocchi
3 Std. 45 Min
Ossobuco with orange and fennel salad
2h 45min
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50min
Ginger salmon udon with spiced cashews
35 Min
Korean beef lettuce cups with pickles (Diabetes, TM6)
55min
Mushroom and kale risotto
55min
Shredded chicken satay pad Thai (Noni Jenkins)
40min
Yiayia's Pastitsio
1 Std. 40 Min
Singapore style noodles (Thermomix® Cutter, TM6)
40min
Pork fillet with chilli and coconut relish (Diabetes)
45min
Shredded chicken noodle salad with green miso (Diabetes)
35 Min