Urządzenia i Akcesoria
Carrot cake overnight oats (Diabetes)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions
Składniki
-
carrot cut into pieces, plus extra 60 g grated to serve180 g
-
natural yoghurt high protein (see Tips)620 g
-
rolled oats90 g
-
chia seeds1 tbsp
-
natural vanilla extract2 tsp
-
pure maple syrup1 ½ tbsp
-
fresh ricotta cheese60 g
-
sultanas40 g
-
ground cinnamon1 tsp
-
lemon zest1 tsp
-
water180 g
-
walnuts chopped2 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
123 mg
Białko
13.5 g
Kalorie
1510 kJ /
360 kcal
Tłuszcz
15.5 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Layered veggie-loaded pesto pasta
30 min
Ricotta gnocchi with walnut and spinach pesto
35 min
Hearty minestrone with herb gremolata
40 min
Hidden veg sausage rolls
45 min
Banana and oatmeal energy bars
35 min
No-cook jam
24 godz. 15 min
Cacao banana porridge
15 min
Nut butter & berry chia jam overnight oats
24 godz. 10 min
Tex-mex salmon burrito bowl (Diabetes)
35 min
Bounty slice (Noni Jenkins)
1 godz. 30 min
Apple and almond overnight oats (gut health)
24 godz. 10 min
Magic muffins (Noni Jenkins)
30 min