Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z cukinii z warzywnym sosem pomidorowym (TM6, TM7)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
600 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
5 gałązek natki pietruszki, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4 cm kawałki
-
50 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4 cm kawałki
-
100 g bakłażana pokrojonego na 3 cm kawałki
-
15 g grzybów, suszonych
-
1 ząbek czosnku
-
50 g oliwy z oliwek
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
200 g przecieru pomidorowego, typu passata (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
987.7 mg
Białko
3.9 g
Kalorie
815.9 kJ /
195 kcal
Tłuszcz
12.9 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
18.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 min
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM6, TM7)
20 min
Spaghetti z sosem pomidorowym i pieczarkami
25 min
Spaghetti z cukinii z warzywnym sosem pomidorowym (TM5)
30 min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6, TM7)
45 min
Chrupiący placek ze spiralizowanymi warzywami i serem halloumi (TM6, TM7)
1 godz. 10 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM5)
20 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM5)
25 min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM7)
45 min
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45 min
Wegański rosół z pieczonych warzyw
2 godz. 30 min
Zupa jarzynowa i danie na Varomie
1 godz. 45 min