Spaghetti z cukinii z warzywnym sosem pomidorowym (TM6)

Spaghetti z cukinii z warzywnym sosem pomidorowym (TM6)

4.6 47 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
    600 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    100 g
  • natki pietruszki, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
    5 gałązek
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4 cm kawałki
    100 g
  • zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4 cm kawałki
    50 g
  • bakłażana pokrojonego na 3 cm kawałki
    100 g
  • grzybów, suszonych
    15 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    50 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 ½ łyżeczki
  • papryki wędzonej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • przecieru pomidorowego, typu passata (patrz wskazówka)
    200 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 195 kcal / 815.9 kJ
Białko 3.9 g
Tłuszcz 12.9 g
Węglowodany 18.4 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 987.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...