
Wersje kompatybilne
Spaghetti z cukinii z warzywnym sosem pomidorowym (TM6)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 5 gałązek natki pietruszki, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4 cm kawałki
- 50 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4 cm kawałki
- 100 g bakłażana pokrojonego na 3 cm kawałki
- 15 g grzybów, suszonych
- 1 ząbek czosnku
- 50 g oliwy z oliwek
- 1 ½ łyżeczki soli
- 1 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
- 200 g przecieru pomidorowego, typu passata (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 195 kcal / 815.9 kJ
- Białko
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Węglowodany
- 18.4 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Sód
- 987.7 mg