
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z cukinii z warzywnym sosem pomidorowym (TM6)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)600 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki100 g
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji5 gałązek
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4 cm kawałki100 g
-
zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4 cm kawałki50 g
-
bakłażana pokrojonego na 3 cm kawałki100 g
-
grzybów, suszonych15 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek50 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 ½ łyżeczki
-
papryki wędzonej, mielonej½ łyżeczki
-
przecieru pomidorowego, typu passata (patrz wskazówka)200 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
195 kcal /
815.9 kJ
Białko
3.9 g
Tłuszcz
12.9 g
Węglowodany
18.4 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
987.7 mg