Spaghetti z cukinii z warzywnym sosem pomidorowym (TM6)

Spaghetti z cukinii z warzywnym sosem pomidorowym (TM6)

4.6 53 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 600 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 5 gałązek natki pietruszki, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4 cm kawałki
  • 50 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4 cm kawałki
  • 100 g bakłażana pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 15 g grzybów, suszonych
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
  • 200 g przecieru pomidorowego, typu passata (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 195 kcal / 815.9 kJ
Białko 3.9 g
Tłuszcz 12.9 g
Węglowodany 18.4 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 987.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...