Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
30
g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
lub 30 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki - 5 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 2 ząbki czosnku
- skórka z 1 cytryny, małej, ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki (opcjonalnie)
- 500 g wody
-
500 - 800
g zielonej fasolki szparagowej, świeżej lub mrożonej, uprzednio rozmrożonej, bez łyka, w całości
lub 500 - 800 g żółtej fasolki szparagowej, świeżej lub mrożonej, uprzednio rozmrożonej, bez łyka, w całości -
2
łyżki orzeszków piniowych
lub 2 łyżki migdałów, w słupkach - 2 - 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól, do smaku
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 517.3 kJ / 123.6 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 79.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem z pieczonej papryki z rumienionymi słupkami warzyw
1h 20min
Kanapki z pastą z fasoli
5min
Pieczone śródziemnomorskie ziemniaki (z osłoną noża miksującego 2.0)
1h 10min
Aromatyczne biryani z soczewicą
40min
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi (TM6)
15min
Kawa mielona grubo
5min
Ziemniaki i fasolka szparagowa z pesto pietruszkowym
35min
Kurczak tandoori z miętowym dressingiem
1h 30min
Pieczone gniecione ziemniaki z solą rozmarynową
1h 30min
Pieczona kaczka z purée ziemniaczano-kalafiorowym i śliwkami
3h
Zupa z batatów i dyni z grzankami ziołowymi
50min
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
1h 10min