Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
30
g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
lub 30 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki - 5 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 2 ząbki czosnku
- skórka z 1 cytryny, małej, ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki (opcjonalnie)
- 500 g wody
-
500 - 800
g zielonej fasolki szparagowej, świeżej lub mrożonej, uprzednio rozmrożonej, bez łyka, w całości
lub 500 - 800 g żółtej fasolki szparagowej, świeżej lub mrożonej, uprzednio rozmrożonej, bez łyka, w całości -
2
łyżki orzeszków piniowych
lub 2 łyżki migdałów, w słupkach - 2 - 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól, do smaku
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 517.3 kJ / 123.6 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 79.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto na ciemnym piwie
3 Std. 30 Min
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
1hod. 10min
Tzatziki z tartych ogórków z miętą (TM6)
45min
Mus czekoladowy z kawą zbożową i truskawkami (bez laktozy)
3h
Sos Reuben
10min
Omlet z fetą i szpinakiem
15 Min
Orientalna surówka z kapusty (TM6)
1hod. 10min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6)
40min
Wieżyczki z czarnego ryżu
55min
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55min
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM5)
20min
Ziemniaki i fasolka szparagowa z pesto pietruszkowym
35 Min