Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z dynią i serem feta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
400 g wody
-
100 g dyni piżmowej, obranej, bez pestek, pokrojonej na 2 cm kawałki100 g dyni Hokkaido obranej, bez pestek, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
1 łyżka pestek dyni (ok. 10 g)
-
40 g rukoli
-
60 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
-
15 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych w paski
-
10 g oliwy z oliwek
-
5 g białego octu winnego
-
10 g musztardy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
741.8 mg
Białko
13.4 g
Kalorie
1488.8 kJ /
355.8 kcal
Tłuszcz
24.8 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Węglowodany
24.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM6, TM7)
1 godz.
Placek z mąki z ciecierzycy (farinata) z pastą z tuńczyka
1 godz. 5 min
Wegańska sałatka Cezar
40 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 min
Sałatka z grillowanej papryki i ciecierzycy
25 min
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30 min
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30 min
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
35 min
Chrupiący ser feta z sałatką z czerwonej kapusty i jabłka
30 min
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM6, TM7)
30 min
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45 min