Sałatka z dynią i serem feta
TM5 TM6

Sałatka z dynią i serem feta

4.1 (8 ocen)

Składniki

  • 400 g wody
  • 100 g dyni Hokkaido, obranej, bez pestek, pokrojonej na 2 cm kawałki
    lub 100 g dyni piżmowej, obranej, bez pestek, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 1 łyżka pestek dyni (ok. 10 g)
  • 40 g rukoli
  • 60 g sera feta, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 15 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych, pokrojonych w paski
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 5 g białego octu winnego
  • 10 g musztardy

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1488.8 kJ / 355.8 kcal
Białko
13.4 g
Węglowodany
24.1 g
Tłuszcz
24.8 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Błonnik
4.5 g
Sód
741.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy