Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g wody
-
100
g dyni Hokkaido, obranej, bez pestek, pokrojonej na 2 cm kawałki
lub 100 g dyni piżmowej, obranej, bez pestek, pokrojonej na 2 cm kawałki - 1 łyżka pestek dyni (ok. 10 g)
- 40 g rukoli
- 60 g sera feta, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 15 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych, pokrojonych w paski
- 10 g oliwy z oliwek
- 5 g białego octu winnego
- 10 g musztardy
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1488.8 kJ / 355.8 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 24.1 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 741.8 mg
Alternatywne przepisy
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40min
Czekoladowa owsianka z wiśniami
20min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50min
Placki cukiniowe z sosem tzatziki
50min
Placki ziemniaczane z burakiem i natką pietruszki
20min
Wegańska zupa grzybowo-porowa z dzikim ryżem
45 min
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi (TM5)
15min
Bób na ostro z brązowym ryżem i pestkami dyni
45 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40min
Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych
30min
Pełnoziarniste muffinki dyniowe z orzechami
1 godz. 5 min