
Urządzenia i Akcesoria
Bulgogi (wołowina po koreańsku)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
500 g polędwicy wołowej pokrojonej w ok. 4 cm plastry
-
20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
4 ząbki czosnku
-
40 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
50 g sosu sojowego
-
70 g pasty chili z bobem Toban Djan (patrz wskazówka)
-
20 g oleju sezamowego
-
40 g oleju
-
1 łyżeczka ziarna sezamu do dekoracji
-
1 zielona cebulka ze szczypiorkiem pokrojona w cienkie plasterki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
412.8 kcal /
1727.2 kJ
Białko
29.4 g
Tłuszcz
26.1 g
Węglowodany
17.6 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Sód
1419.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Kuchnia azjatycka II
9 Przepisów
Polska
Polska