Urządzenia i Akcesoria
Bulgogi (wołowina po koreańsku)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
500 g rostbefu, pokrojonego w ok. 4 cm plastry500 g polędwicy wołowej pokrojonej w ok. 4 cm plastry
-
20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
4 ząbki czosnku
-
40 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
50 g sosu sojowego
-
70 g pasty chili z bobem Toban Djan (patrz wskazówka)
-
20 g oleju sezamowego
-
40 g oleju
-
1 łyżeczka ziarna sezamu do dekoracji
-
1 zielona cebulka ze szczypiorkiem pokrojona w cienkie plasterki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1419.6 mg
Białko
29.4 g
Kalorie
1727.2 kJ /
412.8 kcal
Tłuszcz
26.1 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Węglowodany
17.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Kuchnia azjatycka II
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Klopsiki w azjatyckim sosie z surówką
1 godz.
Indonezyjska zupa z makaronem i pulpetami (Mie Bakso)
1 godz.
Korma z wołowiny
3 godz. 10 min
Makaron udon z krewetkami
30 min
Tacos z rumienionymi krewetkami, guacamole i salsą brzoskwiniową
30 min
Pad kra pao (wołowina z tajską bazylią)
45 min
Tajska zupa Tom Yum ze spiralizowaną cukinią (TM6, TM7)
45 min
Tantanmen Ramen
45 min
Maślany kurczak z curry (Butter chicken)
1 godz.
Zupa z pierożkami gyoza
25 min
Makaron udon z kaczką
25 min
Pad see ew (smażony makaron w sosie sojowym)
45 min