Urządzenia i Akcesoria
Bulgogi (wołowina po koreańsku)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
500 g rostbefu, pokrojonego w ok. 4 cm plastry500 g polędwicy wołowej pokrojonej w ok. 4 cm plastry
-
20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
4 ząbki czosnku
-
40 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
50 g sosu sojowego
-
70 g pasty chili z bobem Toban Djan (patrz wskazówka)
-
20 g oleju sezamowego
-
40 g oleju
-
1 łyżeczka ziarna sezamu do dekoracji
-
1 zielona cebulka ze szczypiorkiem pokrojona w cienkie plasterki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1419.6 mg
Białko
29.4 g
Kalorie
1727.2 kJ /
412.8 kcal
Tłuszcz
26.1 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Węglowodany
17.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Kuchnia azjatycka II
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Cytrusowy łosoś z rodzynkowym ryżem i sałatką z jarmużu
45 min
Marokańska jagnięcina z cytrynowym kuskusem
4 godz.
Wieprzowina z trawą cytrynową (Kuruma iraichchi) z kokosowymi roti
2 godz.
Burgery bánh mì z marynowanymi warzywami
1 godz.
Pełnoziarniste tacos z szarpaną wieprzowiną w sosie piwnym
4 godz. 55 min
Kurczak po tajsku w zielonym curry
45 min
Indonezyjska zupa z makaronem i pulpetami (Mie Bakso)
1 godz.
Korma z owoców morza
40 min
Pad kra pao (wołowina z tajską bazylią)
45 min
Pikantny koreański bowl z wołowiną
1 godz.
Tantanmen Ramen
45 min
Makaron udon z kaczką
25 min