Bulgogi (wołowina po koreańsku)

Bulgogi (wołowina po koreańsku)

4.8 12 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

  • 500 g polędwicy wołowej pokrojonej w ok. 4 cm plastry
    500 g rostbefu, pokrojonego w ok. 4 cm plastry
  • 20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 4 ząbki czosnku
  • 40 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 50 g sosu sojowego
  • 70 g pasty chili z bobem Toban Djan (patrz wskazówka)
  • 20 g oleju sezamowego
  • 40 g oleju
  • 1 łyżeczka ziarna sezamu do dekoracji
  • 1 zielona cebulka ze szczypiorkiem pokrojona w cienkie plasterki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 412.8 kcal / 1727.2 kJ
Białko 29.4 g
Tłuszcz 26.1 g
Węglowodany 17.6 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Sód 1419.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...