Miso carbonara z makaronem udon

Miso carbonara z makaronem udon

4.2 20 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • sera pecorino pokrojonego na 2 cm kawałki
    40 g
    40 g sera parmezan, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • ząbek czosnku
    1
  • cebuli dymki tylko białej części, przekrojonej na pół, plus opcjonalnie posiekana zielona część do posypania
    30 g
  • kostek boczku
    150 g
  • oliwy z oliwek
    15 g
  • mleka
    50 g
  • jajka
    2
  • żółtka
    2
  • białego miso (lub shiro miso)
    25 - 30 g
  • koreańskiej pasty chili gochujang (opcjonalnie)
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • makaronu udon, świeżego (800 g łącznie)
    4 opakowania
  • ziarna sezamu, prażone (opcjonalnie) do posypania
  • suszone płatki chili (opcjonalnie) do posypania
  • woda do gotowania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 638.1 kcal / 2669.9 kJ
Białko 20.2 g
Tłuszcz 26.8 g
Węglowodany 72.8 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 9.2 g
Sód 1200.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...