Miso carbonara z makaronem udon

Miso carbonara z makaronem udon

4.3 51 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 40 g sera pecorino pokrojonego na 2 cm kawałki
    40 g sera parmezan, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g cebuli dymki tylko białej części, przekrojonej na pół, plus opcjonalnie posiekana zielona część do posypania
  • 150 g kostek boczku
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 50 g mleka
  • 2 jajka
  • 2 żółtka
  • 25 - 30 g białego miso (lub shiro miso)
  • 1 łyżeczka koreańskiej pasty chili gochujang (opcjonalnie)
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 4 opakowania makaronu udon, świeżego (800 g łącznie)
  • ziarna sezamu, prażone (opcjonalnie) do posypania
  • suszone płatki chili (opcjonalnie) do posypania
  • woda do gotowania

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1200.8 mg
Białko 20.2 g
Kalorie 2669.9 kJ / 638.1 kcal
Tłuszcz 26.8 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 9.2 g
Węglowodany 72.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...