
Urządzenia i Akcesoria
Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
1 porcja
Składniki
-
rukoli20 g
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół100 g
-
fileta z dorsza, bez skóry i ości100 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia1 łyżeczka
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
oliwy z oliwek plus 1 łyżka i dodatkowa ilość do posmarowania10 g
-
orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych20 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, przekrojonych na pół30 g
-
sera parmezan10 g
-
wody1000 g
-
kaszy gryczanej, niepalonej30 g
-
czosnek, granulowany do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
563.3 kcal /
2356.8 kJ
Białko
34.6 g
Tłuszcz
28.7 g
Węglowodany
49.2 g
Błonnik
8.9 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Sód
2647.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30 min
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM6)
30 min
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM6)
20 min
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM5)
1 godz.
Gruszki pod kruszonką
35 min
Pieczona ryba w kurkumie z salsą pomidorową
30 min
Ryba w sosie słodko-kwaśnym z ryżem
1 godz. 5 min
Wrapy z serem halloumi
40 min
Kofty z indyka z sosem tahini
30 min
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
35 min
Pieczone kieszonki z kurczaka z frytkami
50 min
Zupa brokułowa z prażonymi migdałami
25 min