Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką
TM5 TM6

Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką

5.0 (5 ocen)

Składniki

  • 20 g rukoli
  • 100 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
  • 100 g fileta z dorsza, bez skóry i ości
  • 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • pieprz czarny, mielony, do oprószenia
  • 10 g oliwy z oliwek, plus 1 łyżka i dodatkowa ilość do posmarowania
  • 20 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
  • 30 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych, przekrojonych na pół
  • 10 g sera parmezan
    lub 10 g sera grana padano
  • 1000 g wody
  • 30 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • czosnek, granulowany, do oprószenia

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2356.8 kJ / 563.3 kcal
Białko
34.6 g
Węglowodany
49.2 g
Tłuszcz
28.7 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Błonnik
8.9 g
Sód
2647.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy