Urządzenia i Akcesoria
Tantanmen Ramen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
250 g makaronu ramen, suchego450 g makaronu ramen, świeżego
-
2 ząbki czosnku
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
40 g oleju
-
3 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka chili, mielonego (opcjonalnie)
-
300 g mięsa wieprzowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
4 łyżki sosu sojowego
-
1 łyżeczka soli
-
2 łyżki pasty tahini (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka pasty miso1 łyżeczka pasty chili z bobem Toban Djan (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka octu, białego1 łyżeczka octu ryżowego
-
1 ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
900 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania
-
200 g kapusty pak choi pokrojonej wzdłuż na ćwiartki
-
140 g kukurydzy, konserwowej (1 mała puszka), odsączonej z zalewy
-
50 g kiełków fasoli, świeżych (opcjonalnie)
-
400 g napoju sojowego (patrz wskazówka)
-
cebula dymka ze szczypiorem, drobno posiekana, do dekoracji
-
ziarna sezamu, białego, do dekoracjiziarna sezamu, czarnego do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2476.8 mg
Białko
31.6 g
Kalorie
3356.6 kJ /
802.3 kcal
Tłuszcz
36.2 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Węglowodany
92.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Kuchnia azjatycka II
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z chrupiącym ryżem i łososiem (TM6, TM7)
2 godz. 5 min
Miso carbonara z makaronem udon
30 min
Indonezyjska zupa z makaronem i pulpetami (Mie Bakso)
1 godz.
Wrapy karaibskie
35 min
Pad kra pao (wołowina z tajską bazylią)
45 min
Maślany kurczak z curry (Butter chicken)
1 godz.
Bulgogi (wołowina po koreańsku)
1 godz. 30 min
Zupa z pierożkami gyoza
25 min
Wrapy à la Big Mac
40 min
Makaron udon z kaczką
25 min
Pad see ew (smażony makaron w sosie sojowym)
45 min
Carbonara Ramen
30 min