Tantanmen Ramen

Tantanmen Ramen

4.9 34 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 450 g makaronu ramen, świeżego
    250 g makaronu ramen, suchego
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego  pokrojonego w 2 mm plastry
  • 40 g oleju
  • 3 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka chili, mielonego (opcjonalnie)
  • 300 g mięsa wieprzowego, mielonego podzielonego na kawałki
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżki pasty tahini (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka pasty chili z bobem Toban Djan (patrz wskazówka)
    1 łyżeczka pasty miso
  • 1 łyżeczka octu ryżowego
    1 łyżeczka octu, białego
  • 1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 900 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania
  • 200 g kapusty pak choi pokrojonej wzdłuż na ćwiartki
  • 140 g kukurydzy, konserwowej (1 mała puszka), odsączonej z zalewy
  • 50 g kiełków fasoli, świeżych (opcjonalnie)
  • 400 g napoju sojowego (patrz wskazówka)
  • cebula dymka ze szczypiorem, drobno posiekana, do dekoracji
  • ziarna sezamu, czarnego do dekoracji
    ziarna sezamu, białego, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 802.3 kcal / 3356.6 kJ
Białko 31.6 g
Tłuszcz 36.2 g
Węglowodany 92.2 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Sód 2476.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...