
Urządzenia i Akcesoria
Tantanmen Ramen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
450 g makaronu ramen, świeżego
-
2 ząbki czosnku
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
40 g oleju
-
3 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka chili, mielonego (opcjonalnie)
-
300 g mięsa wieprzowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
4 łyżki sosu sojowego
-
1 łyżeczka soli
-
2 łyżki pasty tahini (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka pasty chili z bobem Toban Djan (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka octu ryżowego
-
1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
900 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania
-
200 g kapusty pak choi pokrojonej wzdłuż na ćwiartki
-
140 g kukurydzy, konserwowej (1 mała puszka), odsączonej z zalewy
-
50 g kiełków fasoli, świeżych (opcjonalnie)
-
400 g napoju sojowego (patrz wskazówka)
-
cebula dymka ze szczypiorem, drobno posiekana, do dekoracji
-
ziarna sezamu, czarnego do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
802.3 kcal /
3356.6 kJ
Białko
31.6 g
Tłuszcz
36.2 g
Węglowodany
92.2 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Sód
2476.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Kuchnia azjatycka II
9 Przepisów
Polska
Polska