Urządzenia i Akcesoria
Tacos z rumienionymi krewetkami, guacamole i salsą brzoskwiniową
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
10 sztuk
Składniki
Salsa brzoskwiniowa
-
20 g cebuli szalotki
-
1 ząbek czosnku
-
½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
10 g kolendry, świeżej tylko liście
-
300 g brzoskwiń (2 szt.), bez pestek, przekrojonych na pół
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Guacamole
-
20 g cebuli szalotki
-
2 ząbki czosnku
-
250 g awokado bardzo dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Rumienienie krewetek
-
40 g oleju
-
2 ząbek czosnku
-
500 g krewetek, mrożonych, obranych, rozmrożonych, oczyszczonych, osuszonych ręcznikiem papierowym500 g krewetek średnich, obranych, świeżych, oczyszczonych, osuszonych ręcznikiem papierowym
-
papryka słodka, mielona do oprószenia
Tacos
-
10 mini tortilli kukurydzianych10 muszli do tacos, kukurydzianych (Ø 12 cm)
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
-
1 limonka pokrojona w ćwiartki, do skropienia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
510.3 mg
Białko
9 g
Kalorie
840.7 kJ /
200.9 kcal
Tłuszcz
11.1 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
18.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
25min
Miso carbonara z makaronem udon
30min
Placki warzywne z awokado, tuńczykiem i jajkami (TM7, TM6)
40min
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM6, TM7)
1h
Nachos w tajskim stylu
1h
Kokosowe bao z krewetkami
1h 40min
Sushi tacos
1h 15min
Tantanmen Ramen
45min
Wegańskie zielone curry z tofu
25min
Pad kra pao (wołowina z tajską bazylią)
45min
Carbonara Ramen
30min
Spaghetti z sosem pesto i krewetkami
25min