Urządzenia i Akcesoria
Pad kra pao (wołowina z tajską bazylią)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
300 g ryżu jaśminowego
-
1050 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
200 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej200 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej bez łyka, przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
1 - 3 papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
-
60 g oleju plus 2 łyżeczki
-
500 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
4 jajka
-
40 g sosu rybnego
-
40 g sosu ostrygowego
-
40 g cukru
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka pieprzu białego, mielonego
-
2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
10 g liści tajskiej bazylii, świeżych
-
prażona cebulka, gotowa do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1840 mg
Białko
36.6 g
Kalorie
3783.1 kJ /
904.2 kcal
Tłuszcz
48.8 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Węglowodany
79.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Kuchnia azjatycka II
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wrapy à la moussaka
50 min
Indonezyjska zupa z makaronem i pulpetami (Mie Bakso)
1 godz.
Łatwy gulasz rybny
35 min
Tajska zupa Tom Yum ze spiralizowaną cukinią (TM6, TM7)
45 min
Tantanmen Ramen
45 min
Pikantne curry z kurczaka, bakłażana i ciecierzycy
30 min
Maślany kurczak z curry (Butter chicken)
1 godz.
Bulgogi (wołowina po koreańsku)
1 godz. 30 min
Zupa z pierożkami gyoza
25 min
Makaron udon z kaczką
25 min
Pad see ew (smażony makaron w sosie sojowym)
45 min
Carbonara Ramen
30 min