
Urządzenia i Akcesoria
Pad kra pao (wołowina z tajską bazylią)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
300 g ryżu jaśminowego
-
1050 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
200 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej bez łyka, przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
1 - 3 papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
-
60 g oleju plus 2 łyżeczki
-
500 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
4 jajka
-
40 g sosu rybnego
-
40 g sosu ostrygowego
-
40 g cukru
-
1 łyżeczka pieprzu białego, mielonego
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
10 g liści tajskiej bazylii, świeżych
-
prażona cebulka, gotowa do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
904.2 kcal /
3783.1 kJ
Białko
36.6 g
Tłuszcz
48.8 g
Węglowodany
79.1 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Sód
1840 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Kuchnia azjatycka II
9 Przepisów
Polska
Polska