Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 ząbki czosnku
- ½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
- 20 g kolendry, świeżej, tylko liście
- 50 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 20 g oleju
- 500 g wody
-
1
łyżkę koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostkę bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszoną - 10 g sosu sojowego
- 200 g kapusty pak choi, tylko liście, przekrojone na pół
- 20 g czerwonej pasty curry
- 50 g groszku cukrowego, w strączkach
- 250 g krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych
- 250 g makaronu udon, świeżego lub suchego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1547.9 kJ / 370 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 56.9 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 563.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Koreański makaron japchae (TM6)
1h 15min
Paella z owocami morza
50min
Gnocchi z krewetkami w ziołowym sosie
30min
Kurczak tandoori z miętowym dressingiem
1h 30min
Koreański makaron japchae (TM5)
1h 15min
Pikantny koreański bowl z wołowiną
1h
Smażony makaron z krewetkami (Yakisoba)
35min
Tajska zupa z kurczakiem (Tom Kha Gai)
40min
Bowl z ryżem i łososiem
50min
Pad Thai z krewetkami
45min
Pad thai
45min
Japońska zupa ramen
1h 50 min.