Makaron udon z krewetkami
TM6 TM5

Makaron udon z krewetkami

4.3 (81 ocen)

Składniki

  • 3 ząbki czosnku
  • ½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • 20 g kolendry, świeżej, tylko liście
  • 50 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • 20 g oleju
  • 500 g wody
  • 1 łyżkę koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostkę bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszoną
  • 10 g sosu sojowego
  • 200 g kapusty pak choi, tylko liście, przekrojone na pół
  • 20 g czerwonej pasty curry
  • 50 g groszku cukrowego, w strączkach
  • 250 g krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych
  • 250 g makaronu udon, świeżego lub suchego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1547.9 kJ / 370 kcal
Białko
19.5 g
Węglowodany
56.9 g
Tłuszcz
7.9 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Błonnik
5.8 g
Sód
563.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy