Urządzenia i Akcesoria
Makaron z pesto pistacjowym i serem buratta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
60 g orzechów pistacjowych, łuskanych, solonych
-
40 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
5 g liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
1 ząbek czosnku
-
65 g oliwy z oliwek
-
sok z ½ cytryny (ok. 20 g)
-
1200 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
270 g makaronu, suchego, typu penne Lubella
-
2 - 4 opakowania sera burrata (każde po 125 g)
-
20 pomidorka koktajlowego przekrojonych na pół
-
skórka otarta z cytryny bez białych błonek, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1131.3 mg
Białko
30.1 g
Kalorie
3012.4 kJ /
720 kcal
Tłuszcz
40.7 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
13.4 g
Węglowodany
59.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
W DOMU JAK W RESTAURACJI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Farfalle w sosie gorgonzola z gruszką i orzechami
25 min
Pistacjowa carbonara
40 min
Sałatka z grillowanej papryki i ciecierzycy
25 min
Fettucine z grzybami
40 min
Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniakami
30 min
Sałatka ze szpinakiem, rumienionymi krewetkami i owocami
15 min
Spaghetti z pesto z awokado i wegańskim „parmezanem”
25 min
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, łososiem i koperkowym dressingiem
30 min
Warzywna zapiekanka z łososiem
55 min
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30 min
Miso carbonara z makaronem udon
30 min
Burrito z kurczakiem i kaszą orkiszową
30 min