
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g orzechów pistacjowych, łuskanych, solonych
-
40
g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
lub 40 g sera grana padano pokrojonego na 3 cm kawałki - 5 g liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 1 ząbek czosnku
- 65 g oliwy z oliwek
- sok z ½ cytryny (ok. 20 g)
- 1200 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 270 g makaronu, suchego, typu penne Lubella
- 2 - 4 opakowania sera burrata (każde po 125 g)
- 20 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
- skórka otarta z cytryny bez białych błonek, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 720 kcal / 3012.4 kJ
- Białko
- 30.1 g
- Tłuszcz
- 40.7 g
- Węglowodany
- 59.5 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.4 g
- Sód
- 1131.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pistacjowa carbonara
40 min
Zupa krem i chipsy z batata (TM6)
35 min
Baskijski sernik pistacjowy
9 godz.
Wieniec adwentowy
1 godz. 25 min
Wrapy z shawarmą z boczniaków
45 min
Placki z batatów z wędzonym łososiem (TM5)
35 min
Gruszki pod kruszonką
35 min
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem
55 min
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM6)
45 min
Wytrawny naleśnik dutch baby z serem kanapkowym
45 min
Pesto pistacjowe
10 min
Gnocchi z krewetkami w ziołowym sosie
30 min