Urządzenia i Akcesoria
Gyros z sosem paprykowym i pieczonymi ziemniakami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
800 g ziemniaków, średnich, pokrojonych w 1 cm frytki800 g ziemniaków małych, przekrojonych na pół
-
1 łyżeczka soli
-
2 łyżki oleju rzepakowego
-
400 g wieprzowiny np. polędwicy lub karkówki, pokrojonej w cienkie paski
-
3 łyżki przyprawy kebab-gyros
-
3 czerwone papryki (ok. 450 g), bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
200 g pieczarek marynowanych, pokrojonych w 0,5 cm plastry200 g pieczarek pokrojonych w 0,5 cm plastry
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
100 g wody
-
10 g skrobi kukurydzianej10 g skrobi ziemniaczanej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
952.7 mg
Białko
26.1 g
Kalorie
2789.9 kJ /
666.8 kcal
Tłuszcz
38.5 g
Błonnik
9.1 g
Tłuszcz nasycony
14.2 g
Węglowodany
54.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ryż z wieprzowiną i papryką
1 godz.
Ślimaczki z kurczakiem gyros
1 godz.
Pizza à la Big Mac
1 godz. 30 min
Burrito z kurczakiem i kaszą orkiszową
30 min
Gyros z kurczaka z sosem tzatziki
30 min
Maślany kurczak z curry (Butter chicken)
1 godz.
Wrapy à la Big Mac
40 min
Pieczone kieszonki z kurczaka z frytkami
50 min
Stroganow z kurczaka
1 godz. 20 min
Udka kurczaka w kremowym sosie ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Cordon bleu z kurczaka
20 min
Mini kotlety po kijowsku (de volaille)
45 min