Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry i ości
- 10 g koperku, świeżego, tylko liście
- 450 g pora, pokrojonego w 5 mm półplastry
- 560 g wody
- 180 g sera mascarpone, podzielonego na kawałki
- 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 500 - 700 g ziemniaków, pokrojonych na 3 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2645.6 kJ / 632.3 kcal
- Białko
- 37.6 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.4 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 871.3 mg
Alternatywne przepisy
Curry z kurczakiem i ryżem gotowanym na parze
40min
Risotto z warzywami i rybą (TM6)
30 Min
Bowl z brązowym ryżem, łososiem i warzywami
45min
Naleśniki z mięsnym farszem
1 Std.
Kanapki z siekanymi składnikami
2 godz. 15 min
Risotto z warzywami i rybą (TM5)
30 Min
Łosoś z ziemniakami i brokułami z koperkowym sosem
50min
Łosoś na parze z ziemniakami, cukinią i papryką
45min
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
40min
Zapiekanka rybna z plastrami ziemniaków (TM6)
1h 10min
Gofry z wędzonym łososiem i puszystym serem feta
45min
Łosoś ze szparagami i pietruszkowym purée
40min