Urządzenia i Akcesoria
Pieczone piersi z kurczaka w pięciu smakach z ryżem i warzywami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
5 ząbków czosnku
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
50 g oleju
-
40 g sosu sojowego
-
30 g miodu
-
2 łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku (patrz wskazówka)
-
4 piersi z kurczaka, bez skóry i kości (200-250 g każda)
-
250 g różyczek brokułu małych, ok. 3 cm
-
200 g marchewki pokrojonej w słupki (ok. 3 x 0,5 cm)
-
100 - 150 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w słupki (ok. 3 x 0,5 cm)
-
100 - 150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w słupki (ok. 3 x 0,5 cm)
-
1 łyżeczka soli plus 2 szczypty do oprószenia
-
1000 g wody
-
½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
200 g ryżu białego, długoziarnistego
-
100 g kiełków fasoli, świeżych100 g kiełków słonecznika
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1389.8 mg
Białko
47.5 g
Kalorie
2571.2 kJ /
614.5 kcal
Tłuszcz
20.4 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Węglowodany
61.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPISY Z AKCESORIAMI
15 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pikantny kurczak z komosą ryżową i sałatką
45 min
Kurczak w cieście francuskim
45 min
Burrito z kurczakiem i kaszą orkiszową
30 min
Kurczak 65 z zielonym chutneyem
1 godz.
Kurczak pieczony z warzywami
1 godz. 20 min
Orientalny kurczak z ryżem i warzywami na parze
40 min
Skrzydełka w przyprawie pięciu smaków
45 min
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
40 min
Kurczak w sosie sezamowym z ryżem i chrupiącymi warzywami
40 min
Pieczone kieszonki z kurczaka z frytkami
50 min
Pieczone polędwiczki wieprzowe z ziemniakami i sosem
40 min
Żeberka teriyaki ze słodko-kwaśnymi warzywami
2 godz.