Wrapy à la Big Mac

4.7 263 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 80 g majonezu (patrz wskazówka)
  • 40 g musztardy
  • 2 łyżki sosu Worcestershire
  • 1 łyżeczka czosnku, granulowanego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka białego octu winnego
  • 400 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM (patrz wskazówka)
  • 4 tortille pszenne (patrz wskazówka)
  • 4 plastry sera cheddar
  • ¼ sałaty lodowej pokrojonej w 1 cm paski
  • ½ czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
  • 2 ogórki konserwowe pokrojone w plastry

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1500 mg
Białko 29.3 g
Kalorie 2897.1 kJ / 692.4 kcal
Tłuszcz 49.6 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 15.9 g
Węglowodany 31.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...