Wersje kompatybilne
Jajka sadzone na Varomie z kalafiorem i ziemniakami
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 - 100 g masła, pokrojonego na kawałki
- 30 - 50 g bułki tartej (patrz wskazówka)
- 500 g wody
- 700 g ziemniaków, pokrojonych na 3 cm kawałki
- sól, do oprószenia
- 400 - 500 g kalafiora, podzielonego na małe różyczki
- 4 - 8 jajek
- pieprz czarny, mielony, do oprószenia
- olej, do natłuszczenia
- koperek, świeży, posiekany, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1474.2 kJ / 352.3 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 42.7 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 161.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kalafior z maślaną bułką tartą
40min
Ziemniaki i fasolka szparagowa z pesto pietruszkowym
35 Min
Pieczone młode ziemniaki z twarożkiem
55 min
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
1h 10min
Gotowanie na parze bobu (300-500 g)
25 Min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25 Min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (650-1200 g)
40min
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30 Min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30 Min
Delikatne rumienienie fasolki szparagowej
25 Min
Gotowanie ziemniaków w koszyczku
35 Min
Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami, szparagami i sosem cytrynowym
50min