
Urządzenia i Akcesoria
Jajka sadzone na Varomie z kalafiorem i ziemniakami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
60 - 100 g masła pokrojonego na kawałki
-
30 - 50 g bułki tartej (patrz wskazówka)
-
500 g wody
-
700 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
-
sól do oprószenia
-
400 - 500 g kalafiora podzielonego na małe różyczki
-
4 - 8 jajek
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
olej do natłuszczenia
-
koperek, świeży posiekany, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
352.3 kcal /
1474.2 kJ
Białko
12.7 g
Tłuszcz
15.5 g
Węglowodany
42.7 g
Błonnik
6.4 g
Tłuszcz nasycony
8.1 g
Sód
161.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25 min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (650-1200 g)
40 min
Gotowanie na parze szparagów (500-800 g)
25 min
Gotowanie na parze brokułu (300-800 g)
25 min
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30 min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30 min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (300-600 g)
35 min
Delikatne rumienienie fasolki szparagowej
25 min
Gotowanie ziemniaków w koszyczku
35 min
Kalafior z maślaną bułką tartą
40 min
Pieczone młode ziemniaki z twarożkiem
55 min
Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami, szparagami i sosem cytrynowym
50 min