
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie curry
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
1 porcja
Składniki
-
700 g wody
-
10 g oleju
-
100 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 2 cm kostkę
-
¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 szczypta kurkumy, mielonej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
czosnek, granulowany do oprószenia
-
70 g liści szpinaku, świeżych
-
70 g makaronu pełnoziarnistego o czasie gotowania 7-9 min
-
40 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych na kawałki
-
40 g śmietany, 18% tłuszczu
-
¼ łyżeczki curry, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
545.2 kcal /
2281.1 kJ
Białko
36 g
Tłuszcz
21.5 g
Węglowodany
56.9 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
6.4 g
Sód
449.5 mg