Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- beurre, pour le moule
- 30 g de sucre en poudre
- 1 œuf entier
- 1 jaune d'œuf
- 120 g de margarine
- 250 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 1 pincée de sel
La garniture
- 5 œufs
- 1000 g de fromage frais 20% m.g.
- 600 g de lait
- 250 g de sucre
- 120 g d'huile de tournesol
- 60 g de poudre à flan (2 sachets)
- 100 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1160 kJ / 277 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau au café et à la vanille
5 godz. 15 min
Gâteau au café et aux noix
1h 10min
Domino aux fraises
13 Std.
Kremšnita (mille-feuille croate)
2h
Gâteau de crêpes aux fruits rouges
24h
Raifort au coing
Brak ocen
Gâteau brigadier
2j 30 menit
Dessert aux pommes
45min
Génoise façon tropézienne aux fruits de la Passion
3 Std. 30 Min
Délice chocolat-coco
1h 30min
Cheesecake à la vapeur
1h 30min
Tarte chocolat café
3h 15min