Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les meringues
- 150 g de blancs d'œufs (4-5 œufs env.)
- 150 g de sucre en poudre
- 150 g de sucre glace maison
La chantilly à la framboise
- 100 g de framboises
- 70 g de sucre en poudre
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
Le montage
- 200 g de fruits rouges frais variés
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 734.1 kJ / 174.9 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 26.6 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Pavlova à l'ananas
3h 30min
Dôme, chocolat, citron et coulis de framboises
2 Std.
Mignardise : macarons rose-gingembre
13h 30min
Pavlova à la grenade
3sa
Pavlova aux figues
4 Std.
Couronne de pavlova avec coulis de framboises, figues et grenade
6h
Pavlova en verrine
14 Std. 30 Min
Grande pavlova fruits rouges et amandes
15h
Minipavlova de Pâques aux fraises
3 Std. 35 Min
Religieuses craquelin caramel au beurre salé
4 Std.
Menu veggie - Pavlovas chantilly coco et mangue
2 Std.
Pavlova aux fruits rouges
4 Std.