Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g de sucre en poudre
- 4 blancs d'œufs
- 5 gouttes d'extrait naturel de café
- 1 c. à café de jus de citron
- 200 g de chocolat noir 70% de cacao
- 220 g de crème liquide entière
- 1 c. à soupe de café instantané
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1156 kJ / 277 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 30 g
Alternatywne przepisy
Macarons à la mangue sans sucre
2h 30min
Dacquoise
40min
Bûche meringuée au citron
1h 15min
Opéra
24 Std.
Merveilleux citron-framboise et copeaux de chocolat blanc
15h
Macarons chocolat-caramel
2h 30min
Le macaron caramel
1h 50min
Crème d'amande
10 Min
Macarons au citron
12h
Mystère de poire, ganache chocolat-gingembre
4h 15min
Meringue italienne
30min
Macarons au chocolat
24 Std.