Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g de sucre en poudre
- 4 blancs d'œufs
- 5 gouttes d'extrait naturel de café
- 1 c. à café de jus de citron
- 200 g de chocolat noir 70% de cacao
- 220 g de crème liquide entière
- 1 c. à soupe de café instantané
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1156 kJ / 277 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 30 g
Alternatywne przepisy
Opéra
24h
Macarons à la griotte
48h
Macarons chocolat-framboise
27 godz. 45 min
Macarons à la pomme verte
5h 10 min
Merveilleux citron-framboise et copeaux de chocolat blanc
15 Std.
Gros macarons à la menthe et à la framboise
5h 10 min
Paris-brest aux fraises
1h 45min
Mystère de poire, ganache chocolat-gingembre
4 Std. 15 Min
Macarons au café
24h
Macaron tiramisu
26 Std.
Crème diplomate aux fruits
1 godz.
Pâte à chou
2 godz.