Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau, pour la cuisson
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 115 g de sucre en poudre
- 500 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 2 c. à café bombées de sel
- 1 c. à soupe de bicarbonate de sodium
- 1 œuf
-
20
g de graines de pavot
lub 20 g de graines de sésame
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1350 kJ / 316 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 66.3 g
- Tłuszcz
- 1.2 g