Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache au citron
- 120 g de sucre en poudre
- le zeste d'un citron jaune non traité
- 2 œufs
- 80 g de jus de citron
- 175 g de beurre, très froid et coupé en morceaux
- 50 g de poudre d'amande
Les macarons
- 130 g de sucre glace
- 150 g de poudre d'amande
- 1 pointe de couteau de colorant alimentaire jaune
- 4 blanc d'œuf
- 50 g d'eau
- 150 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 617.3 kJ / 147.6 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Macarons à la pomme verte
5h 10 min
Macarons saveur mojito
26h 30 min
Eclairs façon tarte citron
1 godz. 15 min
Macarons fraise-amaretto
24h
Macarons chocolat-caramel
2 Std. 30 Min
Le macaron caramel
1h 50min
Macarons chocolat-framboise
27h 45min
Macarons au café
24h
Gros macarons à la menthe et à la framboise
5h 10 min
Macarons coco-chocolat blanc
5 Std. 5 Min
Macaron tiramisu
26sa
Macarons au chocolat
24h