Macarons au citron

Macarons au citron

3.2 92 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 12 godz.
30 pièces

Składniki

La ganache au citron
  • 120 g de sucre en poudre
  • le zeste d'un citron jaune non traité
  • 2 œufs
  • 80 g de jus de citron
  • 175 g de beurre très froid et coupé en morceaux
  • 50 g de poudre d'amande
Les macarons
  • 130 g de sucre glace
  • 150 g de poudre d'amande
  • 1 pointe de couteau de colorant alimentaire jaune
  • 4 blanc d'œuf
  • 50 g d'eau
  • 150 g de sucre en poudre

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pièce

Białko 2.2 g
Kalorie 617.3 kJ / 147.6 kcal
Tłuszcz 8.9 g
Błonnik 0.8 g
Węglowodany 14.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...