Urządzenia i Akcesoria
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM5)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 25 min
1 porcja
Składniki
-
150 g korzenia selera pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
100 g białych pieczarek, świeżych
-
20 g siemienia lnianego
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
450 g wody
-
2 jajka
-
5 g szczypiorku, świeżego posiekanego
-
2 szczypty soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczka oliwy z oliwek
-
5 pomidorka koktajlowego przekrojonych na pół (ok. 100 g)
-
3 łyżki jogurtu naturalnego gęstego (ok. 60 g)
-
koperek, świeży posiekany, do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
669 mg
Białko
26.2 g
Kalorie
2021.2 kJ /
483.1 kcal
Tłuszcz
31 g
Błonnik
10.3 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
29.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegetariańskie roladki z cukinii z nadzieniem z puszystego serka i szpinaku
30 min
Galaretki z owocami
1 godz. 35 min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6, TM7)
40 min
Halloweenowe serniczki z pajęczą siecią
6 godz. 10 min
Makaron z soczewicy z pieczonymi warzywami i tahini
30 min
Smarowidło (pâté) z tuńczyka
1 godz. 55 min
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM6)
25 min
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM5)
45 min
Zielony omlet na białkach
35 min
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki (TM7)
1 godz.
Mini shakshuki z fetą
20 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 min