Tatar z marchewki; Naleśniki ze szpinakiem w sosie pomidorowym

Tatar z marchewki; Naleśniki ze szpinakiem w sosie pomidorowym

4.7 31 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

  • 100 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    100 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 100 g wody mineralnej, gazowanej
  • 100 g mleka
  • 120 g mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 2 ¼ łyżeczki soli
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
    50 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 70 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 400 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 50 g wody
  • 5 g liści bazylii, świeżych
  • 2 szczypty cukru
  • 2 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 400 g marchewki pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 250 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 25 g orzechów laskowych uprzednio uprażonych
  • 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • sos balsamiczny do skropienia
  • 300 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 250 g sera ricotta w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 2101 mg
Białko 29.5 g
Kalorie 3022.9 kJ / 722.5 kcal
Tłuszcz 41.7 g
Błonnik 10.8 g
Tłuszcz nasycony 13.5 g
Węglowodany 63 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...