Urządzenia i Akcesoria
Nachos w tajskim stylu
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
20 g orzeszków ziemnych, prażonych, niesolonych
-
20 g masła orzechowego
-
20 g octu ryżowego
-
40 g sosu sojowego
-
10 g sosu rybnego (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 - 2 łyżeczki sosu sriracha
-
12 płatów papieru ryżowego
-
woda do zwilżenia
-
3 ząbki czosnku
-
20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
2 zielone cebulki ze szczypiorkiem pokrojone na kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
6 gałązek kolendry, świeżej, tylko liści, plus dodatkowa ilość do dekoracji3 gałązki tajskiej bazylii, świeżej tylko liści, podartych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
20 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia (ok. 300 ml)
-
200 g mięsa z kurczaka, mielonego podzielonego na kawałki
-
70 g marchewki pokrojonej w cienkie słupki
-
150 g sałaty lodowej pokrojonej w cienkie paski
-
1 czerwona papryczka chili, świeża pokrojona w 1 mm plastry, do dekoracji
-
1 limonka pokrojona w ćwiartki, do skropienia
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1065.5 mg
Białko
15.3 g
Kalorie
1396.6 kJ /
333.8 kcal
Tłuszcz
18.2 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Węglowodany
29.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Kuchnia fusion
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pikantny koreański bowl z wołowiną
1 godz.
Ryba z sosem tahini i kalafiorową sałatką tabbouleh
35 min
Matchamisu z malinami (tiramisu z herbatą matcha)
4 godz. 30 min
Millefeuille z karmelem i orzechami
13 godz. 10 min
Bezalkoholowy drink cytrynowo-tymiankowy
45 min
Tagine z jagnięciną
50 min
Kokosowe bao z krewetkami
1 godz. 40 min
Sushi tacos
1 godz. 15 min
Ryż z mielonym mięsem i olejem chili po syczuańsku
1 godz. 5 min
Tantanmen Ramen
45 min
Makaron udon z krewetkami
30 min
Bulgogi (wołowina po koreańsku)
1 godz. 30 min