Nachos w tajskim stylu

Nachos w tajskim stylu

4.0 4 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • orzeszków ziemnych, prażonych, niesolonych
    20 g
  • masła orzechowego
    20 g
  • octu ryżowego
    20 g
  • sosu sojowego
    40 g
  • sosu rybnego (opcjonalnie)
    10 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    1 łyżeczka
  • sosu sriracha
    1 - 2 łyżeczki
  • płatów papieru ryżowego
    12
  • woda do zwilżenia
  • ząbki czosnku
    3
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    20 g
  • zielone cebulki ze szczypiorkiem pokrojone na kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
    2
  • tajskiej bazylii, świeżej tylko liści, podartych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
    3 gałązki
    6 gałązek kolendry, świeżej, tylko liści, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • oleju plus dodatkowa ilość do smażenia (ok. 300 ml)
    20 g
  • mięsa z kurczaka, mielonego podzielonego na kawałki
    200 g
  • marchewki pokrojonej w cienkie słupki
    70 g
  • sałaty lodowej pokrojonej w cienkie paski
    150 g
  • czerwona papryczka chili, świeża pokrojona w 1 mm plastry, do dekoracji
    1
  • limonka pokrojona w ćwiartki, do skropienia
    1

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 333.8 kcal / 1396.6 kJ
Białko 15.3 g
Tłuszcz 18.2 g
Węglowodany 29.3 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Sód 1065.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...