
Urządzenia i Akcesoria
Nachos w tajskim stylu
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
orzeszków ziemnych, prażonych, niesolonych20 g
-
masła orzechowego20 g
-
octu ryżowego20 g
-
sosu sojowego40 g
-
sosu rybnego (opcjonalnie)10 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego1 łyżeczka
-
sosu sriracha1 - 2 łyżeczki
-
płatów papieru ryżowego12
-
woda do zwilżenia
-
ząbki czosnku3
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry20 g
-
zielone cebulki ze szczypiorkiem pokrojone na kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji2
-
tajskiej bazylii, świeżej tylko liści, podartych, plus dodatkowa ilość do dekoracji3 gałązki
-
oleju plus dodatkowa ilość do smażenia (ok. 300 ml)20 g
-
mięsa z kurczaka, mielonego podzielonego na kawałki200 g
-
marchewki pokrojonej w cienkie słupki70 g
-
sałaty lodowej pokrojonej w cienkie paski150 g
-
czerwona papryczka chili, świeża pokrojona w 1 mm plastry, do dekoracji1
-
limonka pokrojona w ćwiartki, do skropienia1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
333.8 kcal /
1396.6 kJ
Białko
15.3 g
Tłuszcz
18.2 g
Węglowodany
29.3 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Sód
1065.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA FUSION
10 Przepisów
Polska
Polska