Urządzenia i Akcesoria
Dynia faszerowana komosą ryżową (quinoa)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
2 dynie Hokkaido małe, 800-900 g każda, bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół
-
40 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do posmarowania i smażenia
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
50 g jarmużu tylko liście, bez twardych części, pokrojonego na kawałki
-
200 g komosy ryżowej (quinoa)
-
1000 g wody
-
8 pieczarek pokrojonych w 1-2 mm plastry
-
15 g białego octu winnego15 g czerwonego octu winnego
-
½ łyżeczki miodu, płynnego
-
½ łyżeczki musztardy Dijon
-
½ - ¾ łyżeczki oregano, suszonego
-
½ - ¾ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
150 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
-
sos sriracha do polania
-
pestki granatu do dekoracji
-
kolendra, świeża (opcjonalnie) tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
699.6 mg
Białko
14.5 g
Kalorie
1984.9 kJ /
474.4 kcal
Tłuszcz
18.5 g
Błonnik
9.3 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Węglowodany
65.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER 2024
33 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tofu tikka masala
55 min
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM5)
45 min
Wegańskie burgery
45 min
Bezalkoholowy drink Rudolf
30 min
Makaron z cukinii z krewetkami w orientalnym sosie (TM6, TM7)
25 min
Buraki à la Wellington
3 godz.
Korma z pieczonymi warzywami
55 min
Wrapy z shawarmą z boczniaków
45 min
Wegańskie chili z batatami i fasolą
30 min
Warzywa w sosie orzechowym z ryżem (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 min
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
35 min
Risotto z dynią i szpinakiem
35 min