Urządzenia i Akcesoria
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM5)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
4 plastry boczku parzonego, wędzonego
-
800 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
1 szczypta soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
30 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
10 g migdałów, w płatkach10 g orzeszków piniowych
-
1 ząbek czosnku
-
30 g liści bazylii, świeżych
-
40 g oliwy z oliwek
-
4 jajka
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
429.9 mg
Białko
16.3 g
Kalorie
1550.6 kJ /
370.6 kcal
Tłuszcz
30.3 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
8.5 g
Węglowodany
7.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 Min
Brzoskwiniowa melba (lodowy deser owocowy)
35 Min
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM6, TM7)
20 Min
Łosoś z brokułami i sosem muszardowo-miodowym
40 Min
Spaghetti z cukinii w śmietanowym sosie z boczkiem (TM6, TM7)
40 Min
Wegańska sałatka Cezar
40 Min
Spaghetti z cukinii z warzywnym sosem pomidorowym (TM6, TM7)
30 Min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6, TM7)
25 Min
Łosoś w chrupiącej panierce z warzywami i sosem śmietanowo-cytrynowym
1 Std.
Wrapy z serem halloumi
40 Min
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45 Min
Zupa krem z pomidorów z burratą (low carb)
20 Min