
Urządzenia i Akcesoria
Pełnoziarnista focaccia z papryką i cebulą (TM6)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
400 g mąki pszennej pełnoziarnistej typu 1850-2000
-
300 g wody
-
60 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
25 g miodu
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
150 g cebuli przekrojonej pionowo na pół
-
150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4-5 kawałków
-
2 łyżeczki rozmarynu, świeżego posiekanego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
369 kcal /
1543.9 kJ
Białko
9.9 g
Tłuszcz
11.4 g
Węglowodany
56.6 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
201.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Mini galette z krojonymi warzywami i serem sałatkowym (TM6)
1 godz. 50 min
Pełnoziarnista focaccia z papryką i cebulą (TM5)
3 godz. 20 min
Bezglutenowy chleb kukurydziany
1 godz. 20 min
Bułki-trojaczki z ziarnami
2 godz. 40 min
Pączki pieczone
2 godz. 40 min
Wytrawne „róże” z nadzieniem brokułowym
2 godz. 30 min
Ślimaczki bazyliowe z serem edamskim i porem
2 godz. 30 min
Bułki orkiszowe z ziołami
2 godz.
Wytrawne ślimaczki drożdżowe z czerwonym pesto
2 godz. 25 min
Chleb orkiszowy z płatkami owsianymi i sezamem
1 godz. 45 min
Chleb gryczany
1 godz. 35 min
Szybki chleb orkiszowy
1 godz. 25 min